BABEL continuă

BABEL continuă

Babel-ul continuă. A intrat într-un ritm constant și încă patru zile de acum încolo va aduna cetatea târgovișteană în jurul unor evenimente de mare amploare. Astăzi, 8 iunie, puteți viziona două spectacole ce vor avea loc în Sala Mare. Medeea al grupului teatral Beyn din Iran va fi urmat de Cum vă place al Companiei de Teatru CoIn din Marea Britanie. Pe Platoul Prefecturii, Battle of the Sound continuă cu trupe noi și entuziaste care vor face intrarea pentru Enperors of Rome, band britanic.

Vineri, 9 iunie, la Sala Mare ne așteaptă un musical modern, 5 by 5 al DramTeatro din Spania, iar la Sala Studio un one-man show, Iluzionistul, al Asociației Telluris din Italia, spectacol bazat pe o piesa scrisă de Matei Vișniec. Tot vineri, nu ratați pe Platoul Prefecturii, de la orele 21:30, o prezență exotică și autentică, totodată: Teatrul Regional de Dramă din Kazahstan.

Pentru că e weekend, sâmbătă, 10 iunie, va fi o zi foarte plină. La Sala Mare, de la orele 18:00, spectacolul 20 de tăceri, o coproducție a groupe Karol Karol din Franța împreună cu Teatrul Tony Bulandra. De la orele 22:00, tot în Sala Mare, Salonul nr. 6, de care sigur ați auzit, dar pe care văş invităm să-l vedeți de câte ori aveți ocazia, pentru că veți descoperi noi și noi semnificații. Pe Platou, trei concerte: un recital al companiei ITRAN din Algeria, 1000facez – o trupă care vine din Republica Moldova și White Mahala, leading voice – actorul Ovidiu Niculescu.

Duminică, 11 iunie, în ultima zi de festival, are loc o conferință care începe la orele 15:00 a unor specialiști în arta teatrului din Coreea de Sud: Ei vorbesc despre repere și diferențe între sistemele educaționale orientale și occidentale. Compania de Teatru Nolddang din Coreea de Sud va juca la Muzeul de Istorie un spectacol ce nu are cum să nu vă rămână în memorie: Oedipus – Cei care vor să știe. Cu toții suntem nerăbdători să știm adevărul, asemenea regelui Oedip. Ce poate însemna „a ști”? În dorința de cunoaștere, granițele obișnuite dintre scenă și personaje, dintre public și actori vor fi dărâmate. Ultimul spectacol din Festivalul Babel va fi Corul orfanilor al Teatrului KTO din Polonia. Nu întâmplător, ci revelator, nu optimist, ci realist, nu trist, ci purificator, pentru că, așa cum nota un important critic polonez în urma vizionării acestui spectacol, nimic altceva nu putem face și cu nimic nu ni se impune să fim mai mult de acord, decât cu propria singurătate.

Babel este și va fi un leac împotriva singurătății.

Posted on: 8 iunie 2017admin