Timpul Babel e timpul prezent

Timpul Babel e timpul prezent

BABEL-UL a început… oficial de ieri, prin discursurile de primire ale Directorului Teatrului, Mc Ranin; selecționerului Festivalului, Liviu Cheloiu; Doamnei Deputat Carmen Holban; regizorului și compozitorului John Lewandowski; Doamnei Director al Teatrului Nottara din București, Marinela Țepuș; jurnalistului german Dieter Topp și Directorului Relații Internaționale al Centrului Artelor Dramtice din Iran, Mehrdad Rayani Makhsous. Fiecare a vorbit despre bucuria de a se afla la deschiderea unui asemenea eveniment care aduce laolaltă culturi atât de diferite într-o minunată armonie a expresiei artistice.

Furtuna lui Shakespeare de la Sala Mare, premieră a Teatrului Tony Bulandra, și Pădurea copacului meu, spectacol special conceput pentru Festivalul Babel de către compania macedoneană North of Impact, având premiera tot ieri, au vorbit despre furtuni interioare și despre cum pot fi acestea potolite, împăcate. Ambele spectacole au beneficiat de o muzică cuceritor de complexă, de vie; un personaj în sine. Concertul celor de la Bordo Sárkány a instaurat pe Platoul Prefecturii o „țopăială” molipsitoare pe ritmuri medievale.

Ziua de duminică, 4 iunie, nu se lasă mai prejos în fața zilei precedente. Azi, doi regizori și profesori importanți, Scott Johnston și John Lewandowski se întâlnesc cu tinerii pentru a le deschide drumuri către înțelegerea principalelor metode în lucrul cu păpușile sau cu propriul sine pe scenă.

Adam Read, reprezentând compania Serious Clown, continuă seria frumoaselor nebunii cu un alt spectacol de stradă, intitulat La Strato, care în limba Esperanto înseamnă chiar stradă. Îl veți întâlni pe Platoul Prefecturii de la ora 17:00. Nu vă temeți, va veni să faceți cunoștință!

În Sala Mare, de la ora 19:00, spectacolul unei companii spaniole demonstrează o perfectă îmbinare între muzică și actorie. Atmosfera filmelor mute, dar extrem de grăitoare, vă va arată cum să pășiți pe ața fină a timpului după care alergăm și care ne veghează, de fapt, dinapoia noastră. Să nu mai fugim de timp și după timp, să mergem cu el în/la pas!

Concertele de azi, care încep la ora 20:00, sunt pentru târgovișteni, de la târgovișteni. Înțelegeți de ce, doar dacă pronunțăm: Trooper, WildSide și Amer1knu!

Nimic nu-i de ratat! Fiți la BABEL!

Posted on: 4 iunie 2017admin